USDJPY – Kenapa SELL ? | Tengkolok Trading

USDJPY antara pair yang menjadi pilihan utama untuk didagangkan pada minggu ini kerana ia mempunya setup yang boleh dikatakan menarik untuk diperhatikan. Berdasarkan kiraan wave yang bersandarkan Modern Elliott Wave, kami menemui beberapa ‘confluences’ di mana USDJPY adalah baik untuk didagangkan pada arah SELL.

USDJPY : Daily Timeframe

USDJPY pada Daily Timeframe memberi petunjuk “more weakness” untuk pair USDJPY. Kami menjangkakan USDJPY bakal melakukan wave 4 pullback bagi mencari wave 5. Wave 5 dijangkakan bakal menjadi titil total “pullback” untuk menyokong kenaikan yang lebih tinggi buat USDJPY. Segala bacaan pullback & wave adalah bersifat teknikel & ianya bergantung kepada pemahaman Fibo yang mendalam.

USDJPY : 45Min Timeframe

USDJPY pada 45min timeframe menunjukkan kenaikan USDJPY pada minggu lepas bakal melemah, kemudian disertakan dengan pullback sell pada kawasan kotak hijau yang di mana mengenai kawasan “Resistant become Support”. Kami menjangkakan kotak hijau bakal menjadi titik tolak untuk penurunan yang bakal berlaku pada skala 100-300pips untuk minggu ini.

USDJPY: Bookmap Feed

Berdasarkan Bookmap Feed, kita dapat mengesan di mana terdapat “future resistance” di 0.0096-JPYUSD. Setelah ditukarkan kepada USDJPY, harga di MT4/5 sepatutnya adalah 105.26. Di sini, kita dapat mengetahui di mana 105.26 adalah kawasan future Support di MT4/5. Berdasarkan data 3 Aug 2020, 6.40 am harga semasa USDJPY di MT4 adalah 105.78. Secara mudahnya, kita boleh SELL at any High(ikut analisa masing-masing) dengan TP pada harga 105.26. Harus di ingat, data berubah makan price juga bakal berubah. Anda di galakkan untuk mendapatkan data semasa dengan menyertai channel kami-Percuma Sahaja.

Bagi yang berminat untuk Entry pair USDJPY, kami sarankan anda semua menggunakan Bookmap Feed untuk mendapatkan harga terbaik. Bookmap Feed mempunyai kelebihan di mana ia mampu memberikan kita petunjuk dimana SnR di masa hadapan. Dengan erti kata lain, kita boleh tahu di mana SnR di masa hadapan berasaskan datafeed yang kami guna dari DXFEED. Sila klik sini untuk mendapat kan Bookmap Feed secara percuma( 1 pair sahaja). Untuk rujukan, bookmap.com

Jikalau anda berminat untuk mendapatkan SnR di masa hadapan pada harga yang amat murah, kami ada menyediakan pakej Premium Pro Trial di mana kami memberi peluang untuk semua merasai Bookmap Feed untuk 9 pair! Boleh rujuk link berkenaan untuk melanggan – https://tengkoloktrading.com/premium-pro-trial-pakej-kini-rm23-sahaja-tengkolok-trading/ . Harga asal adalah $59, trial hanya RM23 sahaja!

Bagi yang masih baru, ingin tahu mengenai Bookmap Feed, boleh lah klik link berkenaan bagi mengetahui cara menggunakan Bookmap Feed – https://tengkoloktrading.com/how-to-use-bookmap-feed-tengkolok-trading/

2 thoughts on “USDJPY – Kenapa SELL ? | Tengkolok Trading”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *